zaterdag 8 september 2007

Sleutelen aan de nieuwe motor Part V

Nu het M50 inlaatspruitstuk klaar is kan de motor weer helemaal in elkaar gezet worden. Dat is zo'n beetje het laatste dat nog gedaan moest worden voordat de motor in de Touring gehangen kan worden.
Dus natuurlijk maar het inlaat spruitstuk gemonteerd. Dat pastte gelukkig perfect op de kop. Alleen de beugels die het spruistuk ondersteunen moesten ook weer aangepast worden. Maar na wederom zagen, boren, knippen, vijlen, proberen en weer bijna van voor af aan beginnen zaten ook die stevig genoeg om het spruitstuk te ondersteunen.

Daarna de brandstof galerij gemonteerd en ook daar moesten weer een paar beugeltjes voor gemaakt worden omdat 't allemaal nét iets anders is. Maar daar was ik ondertussen al wel een beetje gewend aan geraakt dus dat was zo voor elkaar.

Vervolgens nog 't een en ander aan kabeltjes en leidingen aangesloten en ook maar even de versnellingsbak olie ververst.

Toen begon 't langzaam te dagen:

De motor is zo goed al klaar!!!

Nu hoeft alleen nog maar de gasklep (die moet ik nog krijgen...) en de olie peilbuis gemonteerd te worden en de motor kan kennismaken met de Touring!

Geen opmerkingen: