vrijdag 6 september 2013

Reunie

Na bijna 5 jaar was het deze zomer dan zo ver. De Touring zou weer het daglicht zien! Helaas niet voor lang maar ik was wel nieuwsgierig geworden naar de staat van de auto. Het zou natuurlijk jammer zijn om er over 5 jaar achter te komen dat de auto totaal weggerot is als ik eindelijk heb besloten er weer mee te gaan rijden! Dus op een mooie droge en zonnige dag gewacht en als eerste de hoes van de auto af gehaald. De hoes was behoorlijk vuil geworden maar wat blijkt? De auto ziet er nog nét zo fris uit als bijna 5 jaar geleden toen ik 'm weg gezet heb!



Er zat zelfs nog voldoende lucht in de banden om de auto met z'n tweeën naar buiten te duwen! En gelukkig waren de remmen ook nog gangbaar, wat natuurlijk ook niet erg is met duwen...
Vervolgens het accupak aangesloten, de stekker van de bobines los gehaald en de motor gestart. Het duurde wel even, maar na een tijdje had de motor weer genoeg oliedruk en kon de stekker van de bobines er weer op. Vervolgens de motor weer gestart en die sloeg echt meteen aan! Niet slecht na zo lang stil gestaan te hebben!
Vervolgens maar eens een rondje om de auto heen gelopen, er onder gekeken en uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat de Touring nog in precies dezelfde staat verkeerd als toen ik 'm weg gezet heb! Het enige wat niet meer werkte was de hoofdremcilinder en dat was nog best lastig met het manoeuvreren van de auto :D

vervolgens nog een paar foto's gemaakt samen met de racer. 2 Dezelfde auto's maar toch enigszins anders :D





Blij dat de auto in nog zo'n goede staat verkeerd heb ik 'm uiteindelijk weer terug gezet op dezelfde plaats waar hij nu een paar jaar heeft gestaan, wachtend op betere tijden. Helaas is die tijd nog niet gekomen maar ik weet nu iig dat de auto nog in goede staat verkeerd en dat is het belangrijkste!


1 opmerking:

Erik zei

Nog steeds, met stip op 1, de mooiste Touring ooit, iedere keer als ik deze zie, ben ik weer stront jaloers!
Mooi dat ze weer even een frisse neus heeft gehaald Ruud!