zondag 23 december 2007

Een paar probleempjes opgelost

Echt veel werk is er deze keer helaas niet verzet. Ik wilde iig een paar problemen oplossen en daar is redelijk wat tijd in gaan zitten.
De ABS werkend maken was kinderspel. Even een rood/witte draad zoeken en die op de C101 stekker aansluiten en de ABS werkt. Of iig, het lampjes dooft na het starten :P
Het probleem met de ramen, het dak en de aanjager leek wat minder makkelijk. Ik wist zeker dat de aanjager het had gedaan met lopende motor en ook de ramen hadden gewerkt. Nu deden de ramen het alleen als de deur open was (is logisch) en de rest werkte helemaal niet. Heel vreemd.
Dus maar gaan zoeken. Het meest logische was dat het probleem in het unloader relais zou zitten. Dus daar een hoop zitten zoeken, meten, kijken, testen, denken en al wat niet. Langzaam aan begon ook de klok te tikken...
Uiteindelijk het probleem gevonden toen ik de zekeringkast uit elkaar schroefde. Blijkbaar had ik een andere keer iets te lomp gedaan, want er lag een kabeltje los. En dat kabeltje zorgde er juist voor de de ramen, het dak en de aanjager massa kregen... Dus snel het kabeltje gerepareerd en alles werkte weer! Dus uiteindelijk een halve dag zitten zoeken terwijl de oplossing zó simpel was... Maarja, dat hou je toch.
Verder ook het blok aan de linker kant ietsjes opgehoogd zodat de motor netjes horizontaal ligt. Hierdoor kon met een paar kleine aanpassingen ook de carterbescherming er weer onder.
Verder eigenlijk vrij weinig kunnen doen...

Geen opmerkingen: