zaterdag 1 september 2007

Sleutelen aan vanalles en nog wat

Vandaag de touring maar weer eens van stal gehaald om daar het een en ander aan te doen.
Ik wilde m'n nieuwe iX rembekrachtiger monteren, even wat aanpassen aan de kabelboom voor de koelfan en nog wat andere kleine dingen.
Als eerst maar begonnen met de rembekrachtiger.
Zo zag het er uit:
Niet veel later was dit er van overgebleven:
Vervolgens de 2 bekrachtigers maar eens naast elkaar gelegt om goed te kunnen zien hoe groot het verschil is. En dat blijkt toch behoorlijk te zijn!
De oplettende kijker ziet natuurlijk meteen dat we hier een behoorlijk groot probleem hebben (bij mij duurde 't ff :P)
De bevestigingsbouten komen namelijk helemaal niet overeen! En dat is nog niet het enigste, de iX bekrachtiger past helemaal niet... De stang die aan het rempedaal gemonteerd zit is veel te lang!
Nou blijkt dus dat de iX bekrachtiger van irling is, en mijn oude van ATE. Blijkbaar zit daar dus verschil. Gelukkig blijkt dat er wel adapters zijn die er tussen passen waardoor alles weer word zoals 't hoort. Maar die heb ik nu dus nog niet.

Dus konden de remmen vandaag niet afgemaakt worden. Vervolgens even aan de kabelboom van de koelfan liggen klooien en de bovenste bevestigingsstrip van de fan zwart gespoten. Want dit is ook geen gezicht...

Vervolgens ook de Xenon verlichting goed aangesloten. Het is toch wel fijn natuurlijk dat beide koplampen het doen in de plaats van 1!

1 opmerking:

Anoniem zei

Er ligt nogal wat in het verschiet zo te zien.Mail trouwens ff je adres door voor het EWS kastje.Het is inmiddels hier.Was wel moeilijk te vinden blijkbaar want het zat op een andere plaats en was zwart i.p.v. wit
Maakt niet uit.Het komt jou kant uit.Ik merkte wel dat je er nog een gele stekker bij moet hebben met de kabels.Moet je nog maar even laten weten.

Greetz